Verksamhetsutvecklingsdag på Lyr

Att bo på en ö i havet har ju sina fördelar när man ska utveckla verksamheten på sin arbetsplats en helt vanlig måndag i oktober.

Ett kafé, Bryggvingen på Lyr, som om sommaren servar sommargäster och säljer både fisk och kaffe öppnar gärna upp verksamheten en dag för att ta emot några sugna tjänstemän och kvinnor från kommunen som vill ha en dag i avskildhet från besök och telefoner.

Både tårta, fisksoppa och bergsbestigning stod på programmet. Väldigt vackra och inspirerande omgivningar, lite närmre varandra i arbetsgruppen kom vi också där vi gick i fårhagarna och provsmakade både hagtorn, slånbär, oxel och rönnbär… några övergivna bryggor  där vi kunde husera runt på och inspektera både badtunnor och stegar. Många skratt och goda minnen som förenar gruppen. Dessutom lite förenande strapatser som ju ska till för en väl fungerande arbetsgrupp.

Det är väldigt skönt när sommargästerna åkt hem om hösten och vi lokalbor får återta vår ö ostörd i hela sin prakt. Vi behöver verkligen inte åka många kilometer för att hamna mitt i det vackraste av miljöer och även om vi vistas här varje dag kan man inte se sig mätt på färgkombinationer, insupa havets dofter och lyssna på kluckandet av mjuka vågor mot stranden.

De färglagda klumparna på väggen på kaféet kallas ”välor” och är gamla tiders flöten till hummertinorna, alla färglagda med en personlig”kod” som talade om vems tina som låg och lurade nere i djupet. Nuförtiden får man ett ”hummernummer” hos Länsstyrelsen som man märker sig gula plastboll med, inte lika personligt, miljövänligt och vackert som gamla tiders märkning, men tiderna förändras…

Annonser

...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s