Bada i Budapest

Jag tog ju ledigt en helg och åkte till Budapest med bästa resebloggkamraterna nu när jag skulle passera halvtid i livet.

Det var en makalöst underbar resa och en av bloggarna beskrev upplevelserna i thermalbaden vi hann besöka så här, hon är så rolig och mitt i prick så jag citerar glatt hela hennes beskrivning:

Att bada thermalbad i Budapest är inte helt enkelt noterade vi i helgen. Först ska man hitta dit och när man väl hittat stället så ska man hitta ingången (Rudas var lätt, Lukács inte fullt lika lätt…) sen ska man veta vad man betalar för och sen står man där med ett armband som ser ut som en klocka – utan urtavla – och så ser man lätt förvirrad ut. Ska man hyra handduk ser man ännu mer förvirrad ut.

Ok, har man tur visar någon vägen upp för trappor och ner för trappor och så befinner man sig i ett omklädningsrum för män och kvinnor. Fast man byter inte om där… man hänger av kläderna, tar badkläderna med sig och byter om i en hytt, går tillbaka och PUST hänger in dom egna kläderna i skåpet som man låser med armbandet man bär. Äntligen bad men… var är badet? Inte en begriplig skylt så långt ögat når och var hyr man handdukar? Finns inte en ledtråd och frågar man någon får man olika svar. Check på den!

Med lite tur hittar man ett ställe att bada på och tänker “men dusch innan då?” Jorå, dusch finns. Vid poolerna. Så man duschar och badar i dom äggdoftande poolerna och tycker att det är ganska skönt. Dricker lite varmt svaveldoftande vatten. Mår lätt illa. Man bastar lite. Kollar hur dom andra gör – var ska man ha badskor och var ska man inte och ska man sitta på handduken eller inte? Frågorna hopar sig och det känns inte helt avslappnat.

Jajajaja, man letar i olika gångar och vrår och upptäcker olika slags bastus och pooler och bad och gud vet vad och sen har man badat klart men… var duschar man? Omklädningsrummen har inga duschar utan man får duscha vid poolerna, ta på den blöta baddräkten, gå till omklädningsrummet. Hämta kläderna, gå in i omklädningshytten, dra av baddräkten, torka sig och sedan byta om.

Man är alltså inte där för att tvätta sig utan för att slappna av i de tempererade poolerna gissar jag.

Svettig upplevelse på många sätt.

Men baden var fina och vi besökte

http://en.lukacsfurdo.hu/ och http://en.rudasfurdo.hu/

Men jag lovar, om dom ringer mig och ber om råd kan jag tipsa om färgad tejp på väggarna som man kan följa för att hitta de olika badsektionerna, omklädningsrum, handduksuthyrning och duschar. Och gärna en lite instruktion om hur dom tänkt sig själva rengöringen efter duscharna.

Annonser

...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s